Turizm Fakültesi
Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği

Turist Rehberliği Tezsiz Yüksek Lisans (İkinci Öğretim)

Turist Rehberliği Tezsiz Yüksek Lisans programı öğrenci alımına 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı güz yarıyılından itibaren başlanmıştır. Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, Turist Rehberliği alanında Yüksek Lisans derecesi (Master of Arts) almaya hak kazanmaktadır.

Tezsiz yüksek lisans programında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği’nde yer alan öğrenci kabul ve kayıt şartları geçerli olacaktır. Bu doğrultuda, önerilen “Tezsiz Yüksek Lisans Programı”, üniversitelerin herhangi bir bölümünden lisans eğitimini tamamlamış kişiler için planlanmıştır.

Mezun öğrencilerimiz turist rehberi, turizm ve seyahat sektöründe faaliyet gösteren işletmelerde orta ve üst düzey yönetici veya üniversitelerde araştırmacı/öğretim elemanı olarak çalışabilmektedir.

Programdaki dersler ve içerikleri için tıklayınız.

Program başvuru koşulları için tıklayınız.